Kernegruppemøde 10.3.2020

14. 3. 2020

Kernegruppemøde, 10. marts 2020
Deltagere: Gustav, Jens, Anne, Lars og Dorte

Opfølgning på generalforsamling – dialog med Madbix gruppen og HbN om samling af gruppernes og lokalrådets økonomi.

Gennem en årrække har der været adskilt økonomi for Madbix gruppen, HbN og Lokalrådet med en del særlige områder (middelalderarrangementer, grundlovsdag). Baggrunden herfor var ar især Madbixgruppen tidligere havde stor aktivitet og ønskede at kunne oparbejde en vis buffer-kapital, der kunne danne grundlag for at også ikke helt bæredygtige arrangementer kunne gennemføres. Tilsvarende har HbN puljen været ført videre fra år til år og understøttet robustheden i økonomien for arrangementet. Omvendt har kernegruppen kun haft en lille økonomi, hvilket gør denne del mindre robust og fleksibel.
I de seneste år har der været mindre aktivitet i Madbixgruppen og HbN er relativt tæt knyttet til lokalrådet. På generalforsamlingen 2020 blev det diskuteret at samle al økonomi i en ”cigar-kasse”, hvilket skulle have flg. formål:
• Alle midler er genereret med henblik på at understøtte aktiviteter, der støtter netværk og befolkningen i området – dvs. fælles formål
• Mindre administration for lokalrådets kasserer
• Større pulje, der kan bruge som buffer/underskudsgaranti for nye aktiviteter
Nye aktiviteter, store som små, diskuteres almindeligvis i kernegruppe og/eller koordinationsgruppe, der også bidrager til at søge støtte i de kommunale puljer. Der vil mulighed for at diskutere og prioritere ønsker om støtte/underskudsdækning fra lokalrådet med både kernegruppe og koordinationsgruppe. Større arrangementer/initiativer kan med fordel diskuteres på lokalrådets generalforsamling, som så også får et reelt indhold.
Denne fremstilling vurderes af kernegruppens medlemmer, der melder tilbage med bemærkninger og ønske om ændringer. Når alle er enige tager Dorte kontakt til Vibeke Reiter, som repræsentant for Madbix gruppen (Bente H, Fabienne). Jens og Lars kan i denne sammenhæng repræsentere (og høre) HbN-gruppen (Hanne, Mette, Jørgen).

Der ønskes tidligt igangsat overvejelser om, hvorledes vi til næste år kan skabe større interesse for lokalrådets generalforsamling. I år var der 3 deltagere ud over dem, der er direkte knyttet til kernegruppen. Vi ønsker, at etablere et tema, der kan arbejdes med gennem året og som så kan danne grundlag for foredrag, politisk indspil eller andet attraktivt element vi generalforsamling 2021. Grøn udvikling blev nævnt som forslag, men alle gør sig overvejelser frem mod næste møde i kernegruppen, hvor det sættes på dagsordenen. Der planlægges borgermøde i efteråret, hvor et tema også sættes på dagsordenen.

Fastlægge møder i kernegruppen og evt. borgermøder/arrangementer
Dorte kommer med forslag
Kernegruppemøder: maj/juni og november 2020
Borgermøde: oktober 2020
Koordinationsgruppe: januar 2021
Generalforsamling: februar 2021
Herudover kommunikeres efter behov på mails og telefon – samt ad hoc møder.

Høring af landdistriktspolitikken i Ringsted Kommune – deadline 25.3.
Landdistriktspolitikken blev diskuteret og input til høringssvar identificeret – se oplæg til svar.

Status – projekt hjemmeside¨
Lars er i dialog med DGI omkring etablering af ny hjemmeside. Det er lidt usikkert om, hvad der kan forventes fra DGI. Lars opfordres til at tage kontakt til Allan Marot, der har haft en tilsvarende proces for Landsbyforum.

Bidrag til Vandrefestival i Ringsted Kommune
Vi har tidligere lavet 1-2 vandringer i forbindelse med festivallen og har haft god succes med mange gæster udefra. Især Bodil har været drivende for disse vandringer.
Dorte og Lars tilbyder at bidrage til arrangement af to ture – og tager kontakt til Jon og Bodil for at høre, om de vil være med. Turene tænkes planlagt på hverdagsaftener.
Forslag: Fredsskoven – evt. involvering af Frederik fra Plejegruppen
Haraldsted by, Vesterskov, Vrangeskov, Oplevelsesstien tilbage til Haraldsted by

Nyt fra Landsbyforum
Generalforsamling 31.3. – ud over Jens forventer Lars og Dorte at deltage – hvis den gennemføres….

Nyt fra Landsbyklyngen – Søskovlandet
Ulrich var syg, men Anne fortalte om den store bevilling og behovet for at få afklaret og formaliseret et samarbejde med Lokalrådet omkring bankkonto og opbevaring af midler. Dorte har tidligere talt med Ulrich om at klyngens midler kunne håndteres i lokalrådets regi. Dette var i forbindelse med håndtering af de 40.000 kr., der blev bevilget fra Helhedsplanspuljen og til forprojektet, der afsluttes september 2020.
Der er nu tale om håndtering af betydelig større midler og længere periode efter donationen fra Ringsted Kommunelærerforening, og der er behov for at få en formel aftale, således at der ikke opstår uklarhed eller problemer. Det skal bl.a. præciseres hvortil donationen skal bruges og af hvem. Det bør endvidere overvejes om kommunen eller klyngen selv, kan administrere dette, således at det ikke bliver en længere opgave for lokalrådet og der evt. kommer problemer med omkostnigner/negative bank-renter. Anne taler med Ulrich, der bedes komme med oplæg til aftaler mellem Lærerforeningen og Klyngen, og Klyngen og Lokalrådet.

Andet
Diskussion omkring områdets placering på den kommunale prioriteringsliste for cykelstier – Gustav kontakter Ringsted Kommune for at afklare dette og finde ud af, hvornår vi skal være opmærksomme på, at få gjort opmærksom på ønsker og behov.
Anne Klee  | Tlf.: 21221082