Referat samt formandsberetning 2013

 
 
Generalforsamling
13. november 2013 
 
 
1. Velkomst
2. Valg af dirigent
3. Aflæggelse af årsberetning
4. Aflæggelse af regnskab
5. Behandling af indkomne forslag
6. Valg af lokalråd i henhold til § 3
7. Valg af revisor
8. Eventuelt
 
 
1. Fabienne Dujoux indledte mødet med at byde de 35 fremmødte velkommen.
 
2. Gustav Flensborg valgtes til dirigent og begyndte med at konstatere generalforsamlingen for rettidig annonceret.
 
3. Aflæggelse af beretning
Formanden, Dorte Baggesen var forhindret i at deltage i mødet, men havde forinden skrevet årsberetningen, der har ligget på hjemmesiden i nogle uger. Desuden blev den omdelt på mødet. Gustav gennemgik den punkt for punkt – der var ingen indvendinger eller kommentarer.
 
4. Aflæggelse af regnskab
Fabienne gennemgik regnskabet, der blev godkendt uden bemærkninger.
 
5. Indkomne forslag
Der var ingen indkomne nogle forslag
 
6. Valg af bestyrelse
Alle nuværende bestyrelsesmedlemmer Fabienne, Marianne og Dorte modtog genvalg. Desuden valgtes Gustav til bestyrelsen.
 
7. Valg af revisor
Som revisorer genvalgtes Mette og Bodil
 
8. Evt.
Bente Haargaard foreslog, at man kunne lave arrangementer, hvor lokale sig noget sammen ud af sognet f.eks. en tur til Kbh. eller Louisiana
Søren spurgte, hvor hurtigt man kan få en besked på Flueblomsten og fik at vide, at hvis man ringer til enten Bodil eller Fabienne kan det gøres det umiddelbart.
Marianne fortalte om ”Running dinner”
 
Ref. Bodil Feilberg
____________________________________________________________________
 
 
 
Formandsberetning 
 
 
Året 2013 – eller perioden siden sidste generalforsamling, har været præget af Ringsted Kommunes initiativ med henblik på revision af landdistriktspolitikken og andre ’sager’ med kommunen, men som i tidligere år har der også været en lang række gode arrangementer, hvor områdets beboere har mødtes til hyggeligt, og mange gange også kulturelt berigende samvær.
 
 
Gennem en længere årrække har det været frustrerende for landområdernes ildsjæle i Ringsted Kommune (og også for os i Haraldsted og Allindemagle), at der er oplevet et stort gab mellem de politiske intentioner og ’skåltaler’ og det, der reelt har været muligt, når det drejede sig om kommunal service og initiativer på landet. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi har set kommunens intentioner om at revidere landdistrikts-politikken – ikke mindst fordi kommunen har inviteret til samarbejde med landområdernes borgere og foreninger og Landsbyforum.
 
 
Lokalrådet har således sammen med en række lokale deltaget i to møder arrangeret af Landsbyforum, hvor fokus har været på at identificere områdernes kvaliteter og værdier (’landsbyidentitet’) men også på, hvilke udviklingspotentialer områdets egne borgere ser. Notater fra disse møder kan ses her på Flueblomsten.
 
 
På grundlag af møderne på kommunalt niveau og diskussion på et fællesmøde lokalt blev flg. områder/rammevilkår prioriteret, som havende størst betydning for, at vore sogne kan være gode og attraktive rammer for borgernes liv og daglige virke:
 
 
• Et helt liv på landet – fokus på basal (kommunal) service, institution, skole, ungdomsklub, ældrenetværk, ældreboliger, ældrehjælp.
• Livet skal leves – fokus på infrastruktur: trafik – kollektiv trafik, sikre (skole)veje, stier og, IT – sikker, robust og stærkt fibernet – grundlag for erhverv, kommunikation
• Livet skal udfoldes i sognene – fokus på mødesteder: Fysiske rammer i bred forstand, specifik problemstilling omkring forsamlingshus
• Kultur aktiviteter – folkelighed – støtte til foreningsliv, netværk, events, socialt kit.
• Sognene åbnes - omverden inviteres ind - Natur- og kultur formidling – et åbent lokalsamfund med et ansigt udad – den gode historie, oplevelse, rekreative interesser.
 
 
Disse prioriteringer er også blevet diskuteret i april måned, hvor repræsentanter for Ringsted Kommunes forvaltninger besøgte vores område og vi fik mulighed for at uddybe vore synspunkter og forventninger til kommunen. Nu venter vi spændt på, om nogen af ønskerne og tankerne bliver imødekommet fra politisk hold og om hvordan den nye landdistriktspolitik bliver. Lokalrådet opfordrer alle til (ikke mindst op mod kommunalvalget i november) fortsat at tydeliggøre, hvorledes hele kommunen vinder ved at landområderne vilkår sikres, så de positive værdier og gode livsvilkår fastholdes og udvikles.
 
 
I det forgangne år har Lokalrådet underskrevet en deklaration, der endelig formaliserer at områdets foreninger kan bruge friskolens lokaler, som vi tidligere brugte Allindelille skoles lokaler – og at Ringsted Kommune via denne aftale lever op til sin forpligtigelse iht. folkeoplysningsloven. Selvom papirarbejdet har trukket ud, har der ikke på nogen måde været problemer i samarbejdet med Allindelille Friskole. Lokalrådet registrerer med stor tilfredshed, at Friskolen er blevet områdets skole og vi vil sige tak til alle, der bidrager til dette – børn, medarbejdere, ledelsen, bestyrelsen, forældre og lokale støtter.
 
 
Da Allindelille Børnehave i foråret kom i spil i forbindelse med kommunens ønsker om at nedlægge børneinstitutioner, var der da heller ingen tvivl hos forældre eller andre i lokalområdet om, at en evt. lukning ville betyde etablering af en privat børnehave. Heldigvis blev det ikke aktuelt og den lokale børnehave fortsætter som integreret institution for de 0-6 årige.
 
 
Lokalrådet har afgivet positivt hørringssvar vedr. etablering af en kommunal landsbypedel ordning, og da ordningen nu er politisk vedtaget afventer vi nærmere dialog om hvorvidt vores område vil blive tilbudt hjælp til eksempelvis oprydning og vedligeholdelse af udendørsarealer eller anden hjælp, der kan støtte de mange frivillige, der holder området i gang.
 
 
Heldigvis har det ikke kun været bureaukrati, administration og lokalpolitik og -strategi, der har fyldt året i lokalrådet. Vi har holdt gode og hyggelige møder og direkte eller indirekte stået bag en række arrangementer, hvor lokalområdet er blevet tømret endnu bedre sammen. Vi har også lavet en velkomstpakke, der uddeles til nytilflyttere (hvis vi bliver gjort opmærksomme på disse fra gode naboer) og som præsenterer områdets foreninger og institutioner.
 
 
Madbix gruppen har med succes fortsat arbejdet, og har stået i spidsen for 3 gode arrangementer med mad, vin, musik og foredrag. Som noget nyt blev madbix i marts måned afholdt i samarbejde med Haraldsted Forsamlingshus. Arrangementet hvor mere end tyve beboere fra Stestrupvej stod for madlavningen og Andreas Flensborg & co. for historiefortællingen var meget velbesøgt og blev starten på et forhåbentligt gensidigt udbytterigt samarbejde.
 
 
Lokalrådet var også ’gæst’ ved Allindelille Idrætsforenings sommerfest og vi brugte lejligheden til at informere om vores arbejde og aktiviteter.
 
 
Lokalområdet har som vi alle ved rigtig meget at byde på mht. natur og kultur. Lokalrådet valgte derfor i 2013 at bidrage til Vandrefestivallen, der gennem en årrække har været arrangeret i Region Sjælland, for på denne måde at give flere mulighed for at se disse herligheder! Der blev i august og september gennemført tre vandreture med lokale guider og mellem 15 og 25 primært udensogns deltagere.
 
 
Til sidst men absolut ikke mindst inviterede hele lokalområdet i september måned til "Haraldsted by Night – hele dagen" - et arrangement, der blev koordineret af en aktiv undergruppe under lokalrådet, men som først og fremmest blev muligt gennem alle de lokale, der åbnede døren og inviterede besøgende ind. Endnu engang viste området at vi på alle måder har fantastiske ressourcer, og med det udgangspunkt er der grund til optimisme også for årene der kommer. Vi skal fortsætte med selv at tage hånd om vores liv og livsvilkår her, og når vi gør det, kan vi med rette også have en forventning om, at Ringsted Kommune vil være en troværdig og reel samarbejdspartner.
 
 
Anne Klee  | Tlf.: 21221082