Produktionshøjskolens kringleopskrift

 
- serveret til Haraldsted by Night 2015

Ingredienser pr. 1 kg
Gær 60 g
Letmælk, 45 grader 1,2 dl
Smør 120 g
Æg 60 g
Sukker 20 g
Salt 2,8 g
Hvedemel 390 g
Fyld:
Smør 120 g
Sukker 120 g
Marcipan 120 g
Pynt:
Æg, sammen pisket 20 g
Mandler, smuttede, hakkede 15 g
sukker 5 g


Metodik:
1. Gær opløses i letmælk
2. Smør, æg, sukker og salt tilsættes
3. Hvedemel tilsættes
4. ¼ af hvedemelet holdes tilbage og tilsættes efter behov
5. Dejen æltes, til den er smidig
6. Dejen hæver tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse
7. Smør, sukker og marcipan til fyld røres godt sammen
8. Dejen deles og rulles ud i baner på 15x30 cm i ½ cm. tykkelse
9. Fyldet smøres på midten af banerne
10. Siderne foldes ind, så de mødes på midten
11. Lægges på bagepapir
12. Efterhæver et lunt sted ca. 30 min.
13. Pensles med æg og drysses med mandler og sukker
14. Bages ved 170 C ca. 20 min.
Anne Klee  | Tlf.: 21221082